Závod Stopou bratra Šiwy a Drakiáda

V sobotu 6. 10. 2018 proběhl každoroční závod Stopou bratra Šiwy. Tento závod pořádaný 2. střediskem Stopa, kde právě bratr ŠIwo působil, otestuje nejen skautské dovednosti jeho účastníků. 

Závod probíhá v různých kategoriích. Pro mladší závodníky je připravena trať s několika stanovišti, zatímco starší účastníci "bloudí" po lese s mapou a navštěvují i neobsazená stanoviště vyznačená v mapě. Na obsazených stanovištích jsou plněny všemožné úkoly - např. skládání obrázků, uzlování, praktické dovednosti, zručnost, apod. 

A jak naši závodníci dopadli? V kategorii mladších skautek jsme na stupních vítězů měli hned dvě hlídky, které obsadily 1. a 2. místo. V kategorii světlušek naše hlídka obsadila 1. místo a v kategorii mladších skautů naši hoši obsadili krásné 3. místo. 

Fotografie z akce jsou samozřejmě v naší fotogalerii.

 

V neděli 7. 10. 2018 proběhla tradiční Drakiáda nad Hradištěm. V hodnocených soutěžích krásy draka a leteckých schopností draka jsme sice žádný dort nevyhráli, ale v první desítce jsme samozřejmě také měli své zástupce. Soutěže draků samozřejmě každoročně doprovází další soutěže a taškařice a tak si každý zúčastněný, který nic nevyhrál v hlavních soutěžích, odnesl alespoň nějakou drobnost za doprovodné soutěže. 

Fotografie z drakiády jsou též v naší fotogalerii.