Registrace 2021

Rádi bychom Vás informovali, že jako každý rok, je i letos zapotřebí uhradit registrační poplatek za členství v Junáku.

Výše členského příspěvku je pro rok 2021 stanovena ve stejné výši jako v minulém roce na 1000 Kč (za celý kalendářní rok). Pro rok 2021 jsme se rozhodli členské příspěvky nenavyšovat, přestože ceny všech našich nákladů rostou. Jsme si ale vědomi, že aktuální situace není pro nikoho jednoduchá a protože nyní nemůžeme plnohodnotně provozovat skautskou činnost a minimálně počátek roku se jeví jako nejistý, nabízíme, pokud Vám to ve Vaší aktuální finanční situaci pomůže, možnost využití slevy 200 Kč z výše členského příspěvku. Pokud se slevu rozhodnete využít, dejte nám to prosím vědět. Máte-li naopak možnost a chuť podpořit naši činnost více i v této nejisté době, budeme velmi rádi, každá částka navíc bude prospěšná. Každoročně naše středisko takto podporuje firma GEAR SERVICE či pan Varga, děkujeme.

Příspěvek je možné poslat ihned, nejpozději však 17. 1. 2021 na účet našeho skautského střediska (Junák - český skaut, středisko Stopa Plzeň, z. s.), č.ú.:  2800294499/2010, jako variabilní symbol uveďte: 27+začátek rodného čísla dítěte (např. 27125209), do zprávy pro příjemce prosím napište příjmení dítěte.

Z uvedené částky členského příspěvku zůstává v našem skautském středisku (Stopa Plzeň) 500 Kč, z této částky pak středisko zajišťuje platby energií, nezbytné opravy, údržbu kluboven a vybavení, nákupy materiálu a vybavení pro zkvalitnění schůzek a táborů (obvykle jako finanční spoluúčast dotací získávaných od města či kraje), či vzdělávání vedoucích. Skautští vedoucí pracují všichni jako dobrovolníci.

Zbylá část příspěvku putuje vyšším organizačním jednotkám (nadřízené spolky), které zajišťují pořádání vzdělávání vedoucích, velkých akcí, hradí úrazové pojištění dětí, pojištění vedoucích, vydávají skautský časopis (5x ročně), zajišťují účetní služby a poskytují nezbytnou dotační, právní a organizační podporu skautským střediskům, ...