Tábor 2023 - Námořníci

Tábor bude jako doposud dvoutýdenní a to od 1.7. do 16.7. (15.7. pro vlčata, světlušky a nově přešátkované skauty, skautky). 

Oficiální návštěvní den letos proběhne! A to v sobotu 8.7. v odpoledních hodinách. Podrobnosti o jeho průběhu a možnostech využití budou časem. 

Přihlašování na tabor proběhne prostřednictvím e-přihlášek. Začátkem května vygenerujeme se skautské databázi odkaz, který bude třeba během 14 dní zkontrolovat, případně doplnit chybějící údaje. Princip je podobný, jako když v lednu aktualizujeme údaje o přihlášených členech. 

Tábor bude počítat s maximálním počtem 29 dětí mladších 16 let. O přijetí na tábor rozhoduje krom účasti na schůzkách a výpravách předně vedoucí schůzek, potažmo vedoucí tábora a oddílu. 

Níže zmíněné dokumenty budete vytištěné v den příjezdu na tábor odevzdávat spolu s kartičkou zdravotního pojištěnce (a případně i léky) zdravotníkovi: Přihláška na tábor; Souhlas s poskytováním informacío zdravotním stavu dítěte vedoucímu/zdravotníkovi akce; Prohlášení o bezifekčnosti účastníka; Posudek o zdravotní způsobilosti účastníka (je vystavován lékařem, má platnost 2 roky).

 

Dále bychom rádi skautům nabídli možnost přijet na tábořiště dříve a to již v pátek 30.6. V případě starších skautů a roverů je možnost zůstat na Kosáku už od Stavěcí výpravy. Hlavní (ale ne jedinou) náplní tohoto týdne je příprava tábořiště k sobotnímu startu tábora. 

 

Táborový kostým:

Pro letošní tábor máme téma námořníků. Podle toho zvažte kostým, myslete na to, že děti budou v kostýmu hrát řadu her, tudíž je třeba, aby je neomezoval v pohybu. Jako doporučení uvádíme modrobílé pruhované trikok tomu modré či bílé kraťasy a námořnický šátek na hlavu, popřípadě bílou lodičku. Kostým je na vás, držte se námořnické tématiky. Děti budou v příběhu ztvárňovat lovce pirátů, nikoli piráty.